Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2018/3. szám

 

Hírek/események

NAV Veszélyesek a hamis autó-diagnosztikai eszközök!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei évről évre több Távol-Keletről rendelt hamis autódiagnosztikai eszközt foglalnak le, jellemzően postaforgalomban. Ezek az olcsó, de hamis termékek számos veszélyt hordoznak magukban.
 

Uniview a DSC Hungária kínálatában
Az Uniview Kína 3. legnagyobb CCTV gyártója, 2005 óta töretlenül halad előre a piacon. Termékpalettáján az IP-kamerák széles választéka, a hozzá tartozó rögzítők kínálata, valamint az IP CCTV iparág egyéb kiegészítői (enkóderek, dekóderek stb…) egyaránt megtalálhatóak.
 

Aspectis Solutions Day I. – a technológiai fejlődés
újradefiniálást kíván néhány fogalom terén

Mi változott meg 15 év alatt a biztonságtechnika területén? Halvány túlzással: minden. Körülbelül 15 éve vettek egy mély lélegzetet az IP-alapú biztonságtechnikai megoldások úttörői és helyet csináltak a jövőnek. Egy olyan piaci környezetben (és ez nem csak Magyarországra vonatkozik), mely vastagon kétkedő volt a tekintetben, hogy „tényleg az IP e a jövő”. Minden kétséget kizáróan a 15 éve indult Aspectis Kft. volt az új technológia elsőszámú hazai evangelistája. cikk...
 

Mio fedélzeti kamera nyári kalandozásokhoz
Lehet akár 80 ˚C is az autóban, a Mio fedélzeti kamerák kibírják. A MiVue sorozat strapabíró eszközei kiváló minőségben, részletgazdagon rögzítik a kritikus pillanatokat, vezetéstámogató funkcióik pedig akkor jönnek jól, ha a hőségben lankad a figyelem. Hátsó kamerával kombinálva már csaknem 360˚-ot kontrollálnak, WiFi és Bluetooth kapcsolatuk pedig azonnali élménymegosztást és kényelmes telefonálást tesz lehetővé. Egy készülékben minden, amit egy igazi utazókamerától elvárhatunk.
 

i-Cell Kft. – Fejlesztések egy fenntarthatóbb logisztikai ágazatért
A hálózatba kapcsolt, M2M és Dolgok Internete-alapú rendszerek fejlődése és terjedése az elmúlt cirka egy évtizedben folyamatos és megállíthatatlan.

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – „Szép az élet!”
Tájékozott biztonsági vezető lelkében lassan a helyükre kerülnek az élmények. A tavaszi szentföldi utazás megannyi érdekessége, színei, illatai és érzései lassan leülepednek… A biztonsági tapasztalatok is megértek talán a megosztásra, a barátok, ismerősök, olvasók számára is.


Videorendszer-telepítés

Professzionális CCTV rendszerrel erősödött a Kecskeméti Konzerv Kft.
Milesight + CathexisVision = konzervált biztonság

Az 1995-ben alakult Kecskeméti Konzerv Kft. 2017-ben 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajtott végre, melynek keretében meglévő video-megfigyelő-rendszerét 60 további IP CCTV kamerával bővítette. Ismerkedjünk a telepített technológiával. cikk...
 

Konferencia

I. Országos Magánbiztonsági Konferencia
Május végén megtartotta Siófokon első Országos Magánbiztonsági Konferenciáját a Budapesti Magánbiztonsági Alapítvány (BMA).

Okos, Fenntartható és Biztonságos Városok Konferenciája 2018
Sikeres rendezvénysorozat, növekvő érdeklődés

Immáron 3. alkalommal adott otthont az Óbudai Egyetem okosvárosokkal kapcsolatos konferenciának. Nyolc országból érkeztek előadók, a rendezvény jó lehetőség a kutatással, fejlesztéssel kapcsolatos eszmecserékre. cikk...
 


  

Hozzászólás / a videomegfigyelés jövője

A tűzjelzés jövője – „A tűzjelző rendszerektől
nem információt várunk, hanem döntést”

Lapunk idei előző számaiban szakértő kollégák hozzászólásaival igyekeztünk áttekinteni az IP videomegfigyelő-rendszerek várható jövőbeni szerepét az elektronikus vagyonvédelem területén. A témát felvető Laczkó Gábor álláspontja szerint a jövőben a videotechnika fokozatosan át fogja venni a beléptetés
és riasztástechnika, az áruvédelem, de akár a tűzjelzés funkcióit is, az egyre fejlettebb analitikai, átjelzési technológiákkal. Előző lapszámukban a behatolás- védelem területéről Matkó Csaba hozzászólását olvashattuk, most Farkas Károly gondolatait olvashatjuk a tűzjelző rendszerek vonatkozásában… cikk...
 

Szakma és oktatás

Partnertalálkozó – Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék
Az idei partnertalálkozó céljának azt tekinthetjük, hogy az elmúlt 10 évben végzett nappali és levelező munkarendű hallgatóink, a tanszéket támogató szakmai partnerek képviselői, a magánbiztonsági, önkormányzati, vagy a közrendvédelmi szakterületen dolgozó vendégek között a meglévő kapcsolatok erősödjenek és hogy újak is kötődhessenek – tájékoztatta a megjelenteket Dr. habil. Hautzinger Zoltán tanszékvezető egyetemi docens Oktatási dékánhelyettes.
 


Beléptetés

DSC NEO PowerSeries riasztóközpont-család – DSC Hungária
A DSC európai piacán, így hazánkban is megjelent a NEO PowerSeries központcsalád. A NEO sorozat négy vezérlőpanelével 16–128 zónáig bővíthető biztonsági rendszereket alakíthatunk ki. A rendszereket  2–8 partíciós kiépítésekben is használhatjuk. A NEO központok számos új funkcióval, tulajdonsággal, szolgáltatással rendelkeznek.
 

Beléptetéstechnika

Human Security Radar – Az első védelmi vonal – Z&Z
„Azok a fejlett személyátvizsgálási technológiák, amelyek az eddigi fémtárgyfelderítési eljárások mellett képesek felderíteni a különböző robbanóanyag fajtákat is, forradalmian fogják megváltoztatni a személyellenőrzés hatékonyságát.”


Kaputechnika

A Nap ereje a kaputechnikában – Key Sole Solar Power szett a sorompó
és a kapuautomatizálási rendszerekhez
– Novosec Security
Az olasz Key Automation-nél kiemelt szempont a végfelhasználók kényelme. A rendszert használó tulajdonos élvezheti az egy gombnyomásra szinte teljesen zajtalanul nyíló kertkapuját, vagy garázs ajtaját. De mi van akkor ha a kapuautomatizálási rendszert utólag akarja telepíteni és vésni kell vagy fel kell szedni a díszburkolatot, vagy ha az automatizálni kívánt kapu nagyon messze van minden tápforrástól? cikk...

Videotechnika

Netavis sMart Data Warehouse 4.0 – Az okos adathalász – Aspectis
A videomenedzsment rendszerek és az analitikai megoldások hatalmas mennyiségű adatot képesek „termelni”. A kérdés az, hogy hogyan tudjuk ezeket az adatokat láthatóvá és használhatóvá tenni?
 

New Geo New Vision 1998/2018 – GeoVision
Idén 20 éves a GeoVision márka, mely úttörő szerepet játszott a PC alapú capture kártyák piacán, illetve korai fejlesztéseivel az IP-kamerák és hibrid rendszerek elterjedésében is vezető szerepet vállalt. Adná magát, hogy végigvegyük az elmúlt 20 év jelentősebb mérföldköveit, de engedtessék meg, hogy ne a nosztalgiázásnak, hanem az idei évre kitűzött új irányok bemutatásának adjunk teret. cikk...
 

Hikvision videofelügyeleti rendszer – Új DeepinView kamerasorozat – RIEL
A Hikvision, a világ vezető innovatív videomegfigyelő termékek és megoldások beszállítója, a világ első Deep Learning NVR-jének bevezetése után egy új IP-kamerával jelent meg. Az új „DeepinView” IP-széria magasabb teljesítménnyel és intelligenciával egészíti ki a felügyeleti rendszereket, biztonsági és kezelőalkalmazásokat.
 

Eldes + Dahua
– Tudja még nagyobb biztonságban otthonát…
– Novosec Security
Az ELDES UAB nagy újítása, a piacon elérhető biztonsági rendszereihez használt, ingyenes Eldes security applikációba integrált online kamerák lehetősége. A rendszerekbe felvehető kamerák listája igen széles, lehet a beltéren esztétikus consumer/lechange kategória, de akár, a kültérre szánt – időjárással szemben ellenállóbb – lite széria, cső- és dómkamerái is.
 

Hanwha hírek 2018 – Aspectis
A Hanwha Techwin 2018-ban is hasonló dinamikával kezdte az évet, mint amit az előző években megszokhattunk tőle. Jól látható az a törekvés, hogy minél több technológiai partnerrel fűzze szorosabbra az együttműködést, amelyből elsősorban az integrált rendszerek használói profitálnak. Alábbi írásunkban ezekből az integrációkból szemezgetünk.
 

 
 

Élőerős védelem

Rendezvénybiztosítás optimálisan
– Egy jól megszervezett rendezvény biztosítása szakmailag
és a vendégek szemszögéből
– Kovács Alexander Dániel
Először is szót kell ejtenünk a rendezvénybiztosítás legfontosabb komponenséről, a rendezvénybiztosító élőerőről. Magyarul a Security pólót viselő marcona, izmos, tetovált kidobókról.
Ez lenne az első tévhit: A rendezvénybiztosítási szaktudás, nem a tetoválásokban, és nem is a harcjárműméretű izmokban fellelhetőek. cikk...
 

Szakcikk

A társadalmi befolyásolás lehetőségei – Asztalos Tibor
Egyre többet hallunk, jó, vagy rossz híreket a médiáról, annak hatásairól, mindennapi életünkben, és a társadalmi folyamatokban játszott hatásairól.


 

IBSSA hírek

Lovag és Testőr Piknik 2018 – Az IBSSA júliusi jótékonysági eseménye
Az árva gyermekek és az elhagyott, árva állatok iránti szolidaritás és segítés céljával megrendezett és immár hagyománnyá vált jótékonysági eseményre idén nyáron is sor kerül.
A Lovag és Testőr Pikniket 2018. július 8-án 11.00-17.00 között tartjuk Törökbálinton, a Zöld Sziget Állatmenhely melletti nagyréten.
 

Személyvédelem

Husszein király védelmében – Emlékezés egy kiváló biztonsági szolgálatra
Bizonyára sokan emlékeznek még az 1999-ben elhunyt Husszeinre, Jordánia királyára és a ma is élő, legendás feleségére, Nur királynéra. A Közel-Kelet sosem volt a béke földje és ők is rengeteg baj, konfliktus és fenyegetettség közepette élték rendkívül eseménydús közös életüket. Mindvégig, több évtizeden át biztonsági szolgálat vigyázott rájuk, amelynek úgy a parancsnokai, mint a személyi állománya időnként cserélődött. Nem volt könnyű dolguk. Az állandó készenlét mellett néha tűzharcba is keveredtek merénylőkkel, de a királyi párt és népes családját minden esetben sikerült megvédeniük.
 

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet