Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Együttműködés a jogszabályalkotás javítására

A jogszabályok minőségét és végrehajthatóságát szeretné javítani a Belügyminisztérium – mondta Felkai László közigazgatási államtitkár, miután stratégiai partneri megállapodást írt alá 14 társadalmi szervezettel.

Felkai László pohárköszöntőjében kiemelte: „Fontos, hogy a döntéshozatal előtt minél többekkel tudjunk egyeztetni, minél többektől tudjunk szakmai tanácsot kérni”.

Az államtitkár az elkövetkező időszak feladataival kapcsolatban elmondta: a stratégiai partnerek segítségére számítanak a közfoglalkoztatás koordinálása, valamint az önkormányzati törvény új koncepciójának kidolgozása során.
 

A jogszabályok előkészítésében való részvételről szóló 2010. évi CXXXI. törvény alapján a Kormány a feladatának ellátása során együttműködik az érdekelt társadalmi szervezetekkel. Ennek célja, hogy a társadalom minél szélesebb rétegei kapcsolódhassanak be a jogszabályok előkészítésébe, elősegítve ezzel a jogi szabályozás sokoldalú megalapozását, a jogszabályok minőségének és végrehajthatóságának javítását.

A megállapodás értelmében a Belügyminisztérium különféle tárgykörökkel kapcsolatos jogszabályok előkészítésében kíván együttműködni az egyes partnerekkel, úgy, mint például a bűncselekmények megelőzésével, a katasztrófák elleni védekezéssel és a katasztrófák utáni segítségnyújtással, a területrendezéssel vagy a helyi önkormányzatokkal kapcsolatos jogszabályok előkészítése.

 

A Belügyminisztériummal stratégiai partnerségi megállapodást aláíró szervezetek
 
 
Budapesti Corvinus Egyetem
 
Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány
 
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület
 
Országos Polgárőr Szövetség
 
Magyar Kertépítészek és Tájrendezők Szövetsége
 
Magyar Építész Kamara
 
Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
 
Katolikus Karitász
 
Magyar Urbanisztikai Társaság
 
Magyar Mérnöki Kamara
 
Pécsi Tudományegyetem
 
Magyar Tudományos Akadémia
 
Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége
 
2011.07.11 10:33:41   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet