Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Gyógyital csiperkével

Közérdekű bejelentés alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei és pénzügyőrei megjelentek egy eperjeskei ingatlanon. A pénzügyőrök a jövedéki ellenőrzés során a lakóház pincéjében 540 liter - az ellenőrzött elmondása alapján bérfőzött – pálinkát, valamint csaknem 300 liter hozzáadott cukrot és növényi kivonatot vagy csipkebogyót tartalmazó, szintén bérfőzött pálinkát találtak.

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy a fent említett szeszes folyadékot bérfőzés keretében állították elő, az összetevőket részben a bérfőzdék, részben pedig ő maga állították össze gyógynövényekből és cukorból, családi receptúra alapján.

Az ellenőrzött személy a termékek származásának igazolására a saját, illetve családtagjai nevére kiállított származási igazolványokat nyújtotta át a pénzügyőröknek, akik ezt nem fogadták el, mivel ezek alapján az összeöntött bérfőzött párlatok nem azonosíthatók, illetve a növényi kivonatot, cukrot tartalmazó termékek származásárának igazolására nem alkalmasak.

Így az ingatlan tulajdonosa az összesen mintegy 900 liter pálinka származását igazolni nem tudta, a pénzügyőrök azt büntetőeljárás keretében lefoglalták, majd a valódi szeszfok – így az elvont adó alapját képező mennyiség – megállapítása céljából mintát vettek.


2012.01.23 10:29:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet