Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A rendőrség a "helyszínre érkezett"

Átadták az ország első mobil rendőrőrsét kedden a főváros VIII. kerületében; a Diószeghy Sámuel utca és a Korányi Sándor utca sarkán elhelyezett konténerépületben éjjel-nappal jelen lesznek a rendőrök.
NyomtatásHirdetésA létesítmény átadásán Kocsis Máté (Fidesz–KDNP), Józsefváros polgármestere ismertette, hogy az önkormányzat 9 millió forintot költött a mobilirodára, amelyet 2 órán belül a kerület bármelyik pontjára át lehet telepíteni. Amennyiben rendőrszakmai szempontok indokolják, akkor egy másik helyszínre teszik le a konténerépületet, és folytatják a munkát a kerületi rendőrök – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a tervek szerint másfél-két éven belül további három ilyen létesítményt helyeznek ki a bűnügyileg terhelt területekre.

A kerületvezető elmondta, hogy a Diószeghy Sámuel utcában és környékén jelentős a bűncselekmények száma, sok a lakossági panasz és gyakoriak a droggal kapcsolatos bűnesetek. Jelezte, hogy a rendőrség munkáját nagyban könnyíteni fogja a 12 méteres konténer, amelyen egy 360 fokban forgatható, és további négy fix kamerát helyeztek el. Az iroda olyan, mint a rendőrkapitányság, éjjel-nappal lehet bejelentéseket tenni, ugyanaz a szolgáltatás elérhető, s a járőrök is hozzáférnek minden szükséges adatbázishoz. Kocsis Máté hangsúlyozta azt is, hogy az önkormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a kapcsolódó beruházások sokasága miatt kiemelten fontosnak tartja a városrész közbiztonságának javítását.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: a konténer a törvénytisztelő állampolgároknak azt üzeni, hogy minden technikai eszköz adott, hogy közvetlen lakókörnyezetükben megvédje őket a rendőrség, a jogsértőknek pedig azt, hogy nem érdemes itt bűncselekményt elkövetni. Szavai szerint a mobil rendőrségi konténer telepítésével a rendőrség „a helyszínre érkezett”, s példaértékűnek nevezte a VIII. kerületi önkormányzattal folytatott közös munkát. Az államtitkár arról is beszámolt, hogy amennyiben a mobil rendőrőrs beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor azon kistelepüléseken is megfontolják kihelyezését, ahol jelenleg nincs rendőr.

 

2012.07.18 08:41:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet