Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kémkedéssel vádolják a topvezetőket

Újabb botrány van kirobbanóban az LG és a Samsung közt. A hét végén nyilvánosságra került, hogy több, az LG kijelzőgyártó részlegénél dolgozó közép- és felső vezetőt is vád alá helyeztek ipari kémkedés gyanújával.

Az LG Displayre nézve katasztrofális következményekkel járhat, ha a vállalat felső vezetőit ipari kémkedés miatt bűnösnek találják abban az eljárásban, amely múlt hét végén vett új fordulatot Dél-Koreában. A vádak szerint az LG Electronics kijelzőgyártó részlege több, az organikus kijelzőkkel kapcsolatos technológiát egyszerűen ellopott a Samsung mobilos kijelzőkre szakosodott leányvállalatától, a Samsung Mobile Displaytől.

Az ipari kémkedési ügyben összesen 11 embert vádoltak meg, ebből legalább három az LG Display meg nem nevezett felső vezetője, illetve több korábban a Samsung Mobile Displaynél dolgozó alkalmazottat is érint a vád. A Samsung egy hétfőn kiadott közleményben követelte, hogy az LG kérjen nyilvánosan bocsánatot, és tegyen azonnali lépéseket az érintetteket illetően, az LG Display megvádolt felső vezetői ugyanakkor lapértesülések szerint a pozíciójukban maradtak.

A 38 százalékban az LG tulajdonában álló LG Display közölte, semmilyen, a Samsung Mobile Displaytől származó technológiát nem használ a cég. A számtalan mobileszköz-gyártót ellátó Samsung szerint az ipari kémkedési ügy több tízezer milliárd won közvetlen anyagi kárt okozhat a társaságnak .

2012.07.18 08:29:31   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet