Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Októberi Detektív Klubnap beszámolója

 

A Margitsziget szennyvízelvezető csatornájának építése miatt, a Dráva utca már közel a nyár közepétől le van zárva és a Pesti alsó rakpart is csak déli irányba járható, így az őszi iskolanapokra sikeresen masszív dugók alakultak ki a környéken. Mindez azonban nem gátolta az egyébként is leleményes magánnyomozókat, hogy az alternatív útvonalakon és időben megérkezzenek a Detektív Klubnapok hagyományos színhelyére, a Fortuna rendezvényhajóra.

Ezúttal tetszőleges témafelvetéssel került sor a Klubnap meghirdetésére, a kollégák a saját kedvező vagy kevésbé kedvező tapasztalataikat osztották meg egymással, illetve lehetőség nyílt az adomázásra, a korábbi élmények felelevenítésére.

Az elnökség tagjai a közeljövő terveit érintve tájékoztatták a résztvevő feleket, hogy hamarosan rendkívüli taggyűlés összehívására kerül sor, minden tagtársunknak saját jól felfogott érdeke a rendezvényen való részvétel.

Az elnök úr a magánnyomozói törvény kodifikációs folyamatának jelenlegi szakaszáról tudott tájékoztatást adni a megjelenteknek és sokadik alkalommal ismételten a tagság támogató segítségét kérte, hogy a közös érdekeinkről, az ötleteinkről írásbeli javaslatok szülessenek, amelynek hatékony képviseletét tudja felvállalni az elnökség. (erről külön e-mailben is tájékoztatást kérnek a tagságtól)

Az IKD adatkezelésre vonatkozó nemzetközi ajánlásait és az IKD etikai szabályzatát, egy kétoldalú egyeztetést követően a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagjai magyar nyelvre lefordították, melyről a tagság szintén körlevélben kap külön tájékoztatást.

Lehetőségként merült fel a hatósági szervekkel történő magánnyomozói együttműködés szerepe, melynek során akár az eltűnt személyek feltalálásában, akár a sértett/tanú idézések kézbesítésében hatékony segítséget nyújthatna a szakma a rendőrségnek. Kollégánk a vonatkozó angol precedensről is beszámolt, ahol kizárólagos előnyként értékelik a szövetségi tagságot.

Az elnökség tagjainak halaszthatatlan elfoglaltságuk miatt sajnos idő előtt kellett távozniuk, de az összejött társaság fele kitartó volt és csak a napi parkolási időszak végén (18:00) hagyta el a szerencsére ezúttal sem süllyedő hajót.

A továbbiakban egyedi és több szempontból is speciális ügyek kerültek terítékre, ahol a megszerzett és most a kollégákkal is megosztott tapasztalatból mindenki joggal okulhatott, valamint saját nézőpontját és tapasztalatát is felszínre hozhatta.

A jó beszélgetések és a tapasztalatcsere napja után okkal mondhatjuk, hogy ez a rendhagyó Detektív Klubnap is sikeres volt és reméljük, hogy a következő alkalommal már jelentősen bővített létszámban és nagyobb kitartással leszünk jelen ezen a rekurrens klubjellegű elbeszélgetésen.


 

2016.10.19 08:48:42   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet