Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Lebuktak a fülesdi cigaretta nepperek

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság munkatársai akciót hajtottak végre a keleti határszakaszhoz közeli Fülesd településen.

 

A múlt hét közepén a járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú, Nissan típusú személygépkocsit, ami korábban egy fülesdi ház udvaráról hajtott el. Az ellenőrzést követően a gépjárműből 1000 karton, adózás alól elvont cigaretta került elő. Az eljárást később kiterjesztették a magánházra is, amelynek az udvarán parkoló személygépkocsikból még 151 karton cigaretta került elő.

 

Mivel újabb információk merültek fel illegális cigaretta birtoklására és árusítására, a bűnügyi szolgálattal közösen újabb ellenőrzéseket és házkutatásokat hajtottak végre az érintett településen, cigarettakereső kutya alkalmazásával. Az egyik telken található garázs átvizsgálásakor a Tina nevű szolgálati kutya jelzése alapján találtak rá a rejtekhelyre. Az épületben kialakított és jól álcázott, fal mögötti rejtekhelyéről 18.500 doboz Jin Ling márkájú, illetve 13.985 doboz Chesterfield márkájú ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta került elő. A polcokkal álcázott fal mögül így összesen 32.485 doboz adózás alól elvont cigaretta került elő.

 

A házkutatások során megtaláltak és lefoglaltak további 7 db Mitsubishi L300 típusú tehergépjárművet, amelyeknek külső és belső részeit speciálisan a cigarettát tartalmazó ún. "mesterkartonok" szállítására alakították át. Az egyik magánházból, közel 240 db Winchester Magnum éles lőszer is előkerült.

 

A NAV Észak–alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága a 32.185 doboz, közel 32 millió Ft értékű cigarettát és a szállításhoz használt gépjárműveket, lőszereket lefoglalta. A magyar állampolgárok ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, továbbá visszaélés lőfegyverrel, vagy lőszerrel bűntett elkövetése miatt feljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányság illetékes szerveihez.

 

 

2011.05.25 08:55:51   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet