Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Lecserélik a katasztrófavédelem informatikai eszközeit

A katasztrófavédelem informatikai eszközeinek csaknem egynegyedét cserélik le az év végéig, valamint térinformatikai fejlesztéseket valósítanak meg uniós pénzből.

Az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program keretében valósul meg az másfél milliárd forint összértékű fejlesztési projekt, amelynek során elsősorban a megyei katasztrófavédelmi informatikai struktúrákat fejlesztik majd. A valamennyi megyei és fővárosi telephelyet, és az országos főigazgatóság objektumait is érintő fejlesztések az év végéig valósulnak meg uniós pénzből.

A projekt keretében újakra cserélik a számítógépes munkaállomásokat és szervereket, illetve azok szünetmentes áramellátását és a klimatizálását is megoldják. Kialakítanak továbbá egy biztonsági háttérobjektumot is, a katasztrófavédelem központi szervertermének "tükörképét" hozva létre, így növelve az adattárolás biztonságát.

A technikai fejlesztéseken túl átalakítják a komplex térinformatikai rendszereket is, digitális alaptérképeket és szoftvereket szereznek be, és egyedi alkalmazásfejlesztéseket valósítanak meg, ami valamennyi szakmai terület munkáját segítik a jövőben. A fejlesztések során egy digitális alaptérképet rendszeresítenek a katasztrófavédelemnél, ezekre pedig térképi rétegeket helyeznek el, így az ország bármely pontjáról elérhetővé válnak, a megyéknél lévő eszközökkel pedig adatokat is fel lehet vinni rájuk.

A mintegy 20 közbeszerzési eljárást magában foglaló projekt megvalósítása célegyenesbe érkezett, a hardvereszközöket már leszállították, a hátralévő feladatokat az elkövetkező hónapokban végzik, ahogy az elszámolást és kifizetések ütemezését is.

 


HavariaPress

 

 

2013.09.25 10:52:04   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet