Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Félti a kényes adatait? Tegye ebbe a szuperbiztonságos felhőbe

Gyakran még akkor sem érezzük biztonságban az adatainkat, ha azokat nem a számítógépünkön, hanem egy távoli szerveren (felhőben) tároljuk. Persze léteznek az átlagosnál biztonságosabb megoldások is.

A Symantec neve biztonsági megoldásairól lehet ismerős, így nem meglepő, hogy Norton Zone nevű felhőszolgáltatását is számos beépített biztonsági funkcióval szeretné megkülönböztetni a vetélytársakétól. Ráadásul – állítja a cég alelnöke – ennek a szolgáltatásnak roppant egyszerű a használata.

Akárcsak a többi hasonló rendszer, a Norton Zone is támogatja a fényképek, videók, dokumentumok platformfüggetlen tárolását, mi több, egy beépített eszközkezelőt is tartalmaz, amelynek köszönhetően távolról blokkolhatjuk a hozzáférést, vagy akár le is törölhetjük az anyagokat, ha mondjuk ellopnák mobileszközünket. A Norton Zone anti-malware szkennelési technológiát is használ, hogy ellenőrizze a fájlokat még azok megosztása előtt.
 


 

Jelenleg 5 GB-nyi ingyen tárhellyel gazdálkodhatunk, de további 20 GB-ot kapunk évi 50 dollárért, illetve 100 GB-ot 120 dollárért. Ahhoz, hogy a webes szolgáltatást igénybe vehessük, létre kell hoznunk egy hozzáférést, de ez pillanatok műve. Utána már használhatjuk is a Zone-t, feltölthetünk állományokat, majd ezekkel a legkülönfélébb műveleteket végezhetjük: másolhatjuk, átmozgathatjuk, átnevezhetjük őket, vagy betehetjük a kedvencek közé, és persze megosztási linket is készíthetünk hozzájuk.

A még kényelmesebb és sokoldalúbb használat érdekében a Norton Zone asztali (Windows, Mac) és mobilkliensei (iOS, Android) egyaránt letölthetők.


hvg.hu

2013.09.25 10:47:27   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet