Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Mit rejt a múlt

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy történelemkönyv borítójába rejtve kábítószert találtak a pénzügyőrök.

A küldemény a reptér postaforgalmán keresztül érkezett Argentínából egy magyarországi címzett részére. A csomag röntgenes átvilágítása során feltűnt a pénzügyőröknek, hogy a röntgenképen egy szokatlan anyag nyomai is láthatóak voltak, így a csomagot alaposabban is megvizsgálták.

A küldemény néhány iskola felszerelés mellett egy történelemkönyvet is tartalmazott, melynek mindkét oldali borítójába ragasztva 229 gramm fehér port találtak a pénzügyőrök. Felmerült a gyanú, hogy a por kábítószer hatóanyagot tartalmazhat. A kábítószerteszt elvégzése után be is bizonyosodott, hogy az anyag nagytisztaságú kokain, amelynek feketepiaci értéke 3,5 millió forint.

Az eset kapcsán a NAV pénzügyőrei feljelentést tettek a rendőrségnél kábítószer kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az elmúlt három hónapban további 23 esetben tettek feljelentést a pénzügyőrök kábítószer kereskedelem illetve kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt. A 23 felderítés során összesen mintegy 4 kg kábítószert foglaltak le a NAV munkatársai a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.


 

2013.09.19 11:15:51   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet