Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Önkiszolgáló vállalati jelszókezelés

Becslések szerint a helpdesk csoportokhoz befutó kérések körülbelül egyharmada jelszó-helyreállításhoz kapcsolódik. Ugyanakkor az egyébként is gyakran túlterhelt, támogatással foglalkozó munkatársak válláról technológiai eszközök és önkiszolgáló jelszó-visszaállító rendszerek segítségével e terhek jelentős része levehető.

A NetIQ Self Service Password Reset révén a felhasználók külső beavatkozás nélkül, önállóan is visszaállíthatják elfelejtett, elvesztett vagy letiltott jelszavaikat. A helpdesk munkatársaknak így nem kell telefonon ellenőrizniük az alkalmazottak személyazonosságát a jelszavak kezeléséhez, mivel azok a biztonsági kérdéseken keresztül maguk is igazolni tudják kilétüket.

A NetIQ Self Service Password Reset egy önálló, Java-alapú, webes alkalmazás, amely a Client Login Extension révén teszi lehetővé a végfelhasználók számára a jelszavaik helyreállítását vagy a zárolt számítógépeik feloldását. Az eszköz a Microsoft és Novell alapú szoftverkörnyezetekkel kompatibilis. Együttműködik a NetIQ egyéb megoldásaival és más gyártók biztonsági termékeivel. Emellett integrálható már meglévő portálokkal és webes átjárókkal is.
 


 

A NetIQ Self Service Password Reset lehetőséget ad az informatikai szakemberek számára, hogy kötelezően alkalmazandó házirendeket hozzanak létre. Ezek természetesen kitérhetnek többek között a jelszavak típusára, erősségére, rendszeres cseréjére és az ismétlődések kezelésére.

A szoftver challenge-response elven működő azonosítást alkalmaz, azaz a felhasználóknak a jelszó visszaállítása előtt olyan biztonsági kérdések megválaszolásával kell megerősíteniük a személyazonosságukat, amelyeket korábban saját maguk adtak meg a fiókjuk létrehozásakor. Emellett a NetIQ Self Service Password Reset legfrissebb változata immár az SMS-tokenek használatát is támogatja.

A NetIQ megoldása képes riportok készítésére. Ezek a jelentések kiterjedhetnek az esetleges behatolók okozta letiltásokra és kizárásokra, a napi használati statisztikákra, valamint a hibaelhárításhoz szükséges online naplóinformációkra.


biztonsagportal.hu


 

2013.09.13 10:57:27   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet