Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Márciustól tovább szigorodik a jelzáloghitelezés

 
 
  Az utóbbi másfél évben jelentős változások indultak el a lakossági hitelezési piacon. Egyrészt az ügyfelek sokkal bizalmatlanabbak, óvatosabbak és tudatosabbak lettek, másrészt az átláthatatlan banki, finanszírozói magatartást, üzletpolitikát és a hitelközvetítők tevékenységét a törvényhozó jogszabályokkal igyekszik a tisztességes piaci verseny irányába terelni.
 


    Az új jogszabályok alkalmazásával egyrészt tovább szigorodnak a hitelhez jutás feltételei, másrészt a törvényhozó olyan normarendszer kialakítását kezdte meg, amely a fogyasztók számára - amennyiben ezt ismerik - már most mankó lehet egy hiteligénylési folyamat során: mit várhatnak el a hitelezőktől, azok képviselőitől és a hitelközvetítő irodák munkatársaitól. A Hitelért Pénzügyi Tanácsadó a lakossági hitelezés áttekinthetőbbé válását tartja a szabályozás legfontosabb hozadékának.

Változások 2010. március 01-től

Márciustól a lakossági ügyfelek 20-40 százalékos önerő mellett juthatnak lakásvásárlási hitelhez, lízinghez, ha nem tudnak plusz ingatlant bevonni fedezetként. A gépjármű-hiteleknél 25-55 százalékos önerőt kell biztosítania a vásárlónak, a kölcsön futamideje legfeljebb 84 hónap lehet. Az ügyfeleknek viszont lehetőségük nyílik majd arra, hogy 14 napon belül indoklás nélkül elálljanak a hitelszerződésüktől, és a hitelek előtörlesztési díjainak mértékét is pontos szabályok rögzítik majd.

Vegye kezébe pénzügyeit!

A szabályozás részleteit megtalálhatja az alábbi oldalunkon:
http://www.hitelert.hu/index.php?menu=1&mgroup=13&app=info&page=main&artid=b547a3243bd6a8c766c4823fd0fef160


A HITELÉRT Pénzügyi Tanácsadó, mint független hiteltanácsadó iroda a hitelképes lakossági és vállalati ügyfelek számára kínál finanszírozási megoldásokat.
Kiemelt ajánlata: Lakásvásárlási hitel 4,02THM euró alapon


További információ:

HITELÉRT Pénzügyi Tanácsadó
www.hitelert.hu

Tar Csilla, ügyvezető: 06/30-9908-450;
info@hitelert.hu 

ots
 

2010.02.18 14:40:53   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet