Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Pusztító erejű, öngyilkos drónt fejlesztett ki a Kalasnyikov

Sok robbanócucc nem fér rá, de azért elég hatékony az orosz kamikaze.

Február közepén Dubajban, az IDEX 2019 fegyverkiállításon mutatta be a Kalasnyikov konszern a legújabb fejlesztését, a KYB öngyilkos drónt.
Az önrobbantó szerkezet 3 kilogramm TNT-t képes célba juttatni, és mivel láthatatlan (a radarszint alatt repdes), nagy pontossággal irányítható, olcsó és emberéletet nem kockáztat, így az orosz lapok, például az RBTH.com szerint valósággal forradalmasíthatja a hadviselést.


Ez a szerkezet akár 30 percig is levegőben tartható és egy gyorsabb személygépkocsi sebességét, 100-120 kilométer ! órát is fel tud venni, vagyis nagyjából 50 kilométeres távig célba juttatható. Maga a készülék nem drága, bár a szükséges kamerával és robbanószerrel felszerelve nyilván nem is olcsó, de ahogy az orosz lapok írják, egy pár ezer dolláros költséggel sok millió dolláros technológiákat, fegyverraktárakat, erőműveket is megbéníthat az öngyilkos drón, amely nem ledobja pusztító terhét, hanem célba viszi.

Ez a verzió sokkal fejlettebb, mint az iszlám Állam által is használt kezdetleges kamikaze-drónok, amelyek így is rettegésben voltak képesek tartani a szír és iraki front városait. Maga a japán kamikaze szó az isteni szél kifejezésből jön, hiszen a Japán ellen támadó mongol seregeket az erős monszuni szél pusztította, ám a második világháborúban már azokat a japán pilótákat nevezték így, akik saját életüket feláldozva repültek neki az ellenség értékes célpontjainak.
A világ vezető katonai hatalmai, köztük az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország és Kína egyaránt rendelkezik drónprogrammal, vagyis fejleszt, olcsó, de mégis hatékony légi csapásmérő fegyvert.

https://index.hu/techtud/2019/03/02/pusztito_ereju_ongyilkos_dront_fejlesztett_ki_a_kalasnyikov/

index

2019.03.02 14:02:53   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet