Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Itt a biztonsági kamerás állólámpa

A megszokottnak mondhatótól merőben eltérő termékkel rukkolt elő a Panasonic, a HomeHawk Floor állólámpája másodlagos funkcióként otthoni megfigyelőkameraként működik. A Full HD felbontású kamera a felső részében található, 140 fokos látószögű lencsét kapott, mozgásra kapcsol be, rendelkezik éjszakai móddal, igény esetén teljesen kikapcsolható. A kamera egy microSD kártyára rögzíti hanggal együtt a videót. Ha elmenne az áram, akkor nyolc elemmel képes még olyan másfél órán át működni.

Ugyan az állólámpa beépített kamerája diszkrét, de rejtettnek azért nem nevezhető, ami előny és hátrány is. Ha valakit mondjuk az Airbnb-n keresztül bérelt szobájában kukkolna vele a házigazdája, az kikapcsolhatja a kamerát, majd a memóriakártyát egy laptopba vagy okostelefonba helyezve törölheti a microSD-ről a felvételeket. Másrészt viszont ugyanezt megteheti a lakásba betört tolvaj is.

A lámpa képes csatlakozni a WiFihez, így egy Android és iOS rendszerekre elérhetővé váló mobilappon keresztül bármikor megnézhető, hogy mi történik a kamera lencséje előtt. A kémkedős szobakiadóra egy pillanatra visszatérve ez problémát jelenthet, hiszen megteheti az illető, hogy egy nem használt mobileszközön folyamatosan rögzíti a kamera képét.

 

Így hiába semmisíti meg az áldozata a microSD-re mentett felvételeket, a kukkolónak mégis lehet másolata azokról.
A lámpa beépített hangszórót kapott, kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz, a tulajdonosa távolról beszélget a lámpa előtt lévő személlyel. További extra, hogy a lámpa tulajdonosa automatikusan bekapcsolhatja a biztonsági kamerát, mikor elmegy otthonról, és kikapcsoltathatja a hazatérésekor. Ehhez a telefon GPS-adatait használja a mobilapp.

A HomeHawk Floor lámparésze sejthetően kevésbé érdekes: 2700K („meleg fehér") színhőmérsékletű és akár 600 lumen fényerőre képes LED található benne, a fényereje szabadon állítható. A lámpa magassága szintén testre szabható, nagyjából 60 / 120 / 180 cm állások közül választhatnak a vevők.
A terméket az Indiegogón 199 dollárért előrendelők május második felében kaphatják meg a lámpájukat, míg az általános elérhetővé válása június második felében esedékes. A Panasonic HomeHawk Floor teljes ára 279 dollár, nettó 78 ezer forint lesz. 

http://www.origo.hu/techbazis/20190130-panasonic-homehawk-floor-kameras-allolampa.html

2019.01.30 18:28:02   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet