Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Zsebdrónokat kapnak az amerikai katonák

A FLIR Systems tájékoztatása szerint az USA hadserege továbbra is élénken érdeklődik a drónok iránt, a vállalat most egy 39,6 millió dolláros szerződést kapott, hogy szállítson le ismeretlen mennyiséget a Black Hornet nevű modelljéből. Ez nem a hadseregnél megszokott megoldások egyike, specifikusan a harctéren lévő katonáknak tervezték, hogy azok rövid hatótávolságú, biztonságos felderítést tudjanak végrehajtani a fedezékükből.

A csupán 168 milliméter hosszú és 33 grammot nyomó Black Hornet akkuja olyan 25 percnyi üzemidőt tesz lehetővé, a hatótávolsága 2 km, a végsebessége pedig 21 km/h.
A gyártó szerint akár 28 km/h erejű szélben is használható, a hirtelen széllökéseket 37 km/h-ig képes kompenzálni.

 

A kamerája színes, található benne hőkamerás szenzor is, plusz rendelkezik éjjellátó móddal. A GPS-nek köszönhetően nem csak a gazdájához talál vissza, de megadható, hogy egy előre kijelölt ponton szálljon le.

A szétszerelt állapotában akár egy övben is elférő kütyü drámaian javíthatja a katonák helyzetismeretét, kritikus fontosságú információkhoz juttathatja őket és a parancsokságot, ha mondjuk járőrözés közben rajtuk ütnek, vagy csak végre kell hajtaniuk egy előre megtervezett akciót. 

http://www.origo.hu/techbazis/20190204-flir-black-hornet-usa-hadsereg-felderito-minidron.html

2019.02.05 19:13:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet