Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az önvezető autó feljelenti a rendőrségnél a saját sofőrjét, ha az ittas

amely képes kiszűrni az ittas sofőröket, de még az autóban elrejtett drogokról, fegyverről is tudomást szerez.

A Huawei szabadalmaztatni akarja új találmányát, amely lehetővé teszi az önvezető autók számára, hogy kiderítsék, a sofőrjük vezetésre alkalmas állapotban van-e.
Különböző szenzorokkal a jármű folyamatosan figyeli a vezetője állapotát, és ez alapján dönti el, hogy átadja-e neki az irányítást azokban a forgalmi helyzetekben, amikor a robotpilóta nem képes vezetni.
Semmi sem marad titokban előtte
A kamerákból és egyéb érzékelőkből álló rendszer a régi fotók és a jelenlegi arc összehasonlításával, beszédanalízissel nemcsak az ittas állapotot képes kiszúrni, hanem azt is, ha a vezető agresszív, zavart, frusztrált vagy álmos, és ezért alkalmatlan vezetésre. Sőt, állítólag arról is tudomást szerez, ha az autóban drogot vagy fegyvert helyeztek el, sőt, még a telefonok képernyőjéről is képes leolvasni a szöveget.

Ha a robotpilóta arra a megállapításra jut, hogy a sofőrje ittas, akkor  a gépi tanulás módszerével hoz majd döntést a következő lépésről,
ami lehet az utasok figyelmeztetése, a kezelőszervek deaktiválása, vagy akár a rendőrség értesítése is.

 

Az Apple-lel és a Google-lel ellentétben a Huawei sosem jelentette be, hogy saját autó tervezésébe fogott volna, ezért valószínűleg más gyártóknak szeretnék majd értékesíteni a biztonságot növelő technológiát. 

origo

2019.01.29 21:22:13   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet