Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Taylor Swift arcfelismeréssel követné a zaklatóit

Minden hírességnek vannak beteges zaklatói, a popcsillag Taylor Swift stábja konkrétan több száz ilyen személyt tart nyilván. Biztonsági szempontból kiemelkedő fontosságú, hogy a nyilvánvalóan segítségre szoruló egyének ne kerülhessenek a közelébe, hiszen potenciálisan veszélyesek lehetnek.

A több tízezres látogatottságú koncerteken eddig körülbelül lehetetlen volt kideríteni, hogy a közismerten kockázatot jelentő személyek jelen vannak-e a közönség soraiban, azonban a technológia segíthet a problémán. Most kiderült, hogy Swift stábja idén májusban tesztelt egy ilyen megoldást: a kaliforniai Rose Bowl stadionban olyan terminálokat helyeztek ki a koncertjekor, amelyek fotókat készítettek az előttük megjelent személyekről.
A terminálok egy Tennessee államban lévő központba továbbították a fotókat, ahol az eszközökért felelős cég arcfelismeréssel megpróbálta kideríteni, hogy a lefényképezett személyek rajta vannak-e az énekesnő ismert zaklatóinak a listáján.
A megoldás teljesen legális, hiszen az efféle koncertek zártkörű rendezvényeknek minősülnek, így a rendezőik szinte bármilyen megfigyelési módszert bevethetnek a biztosítása érdekében. A Swift stábja által használt terminálok egyébként próbákról készült videókat játszottak le, ezzel csalták a kamerájuk elé a látogatókat.
Egyelőre nem világos, hogy a technológia miként vizsgázott a koncerten, az arcfelismerés bekerül-e valamilyen formában az énekesnő biztonságát szavatolni próbáló megoldások közé. 

origo.hu

2018.12.14 06:45:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet